Contact

Van Geleuken Infra BV
Ellerweg 13 a
6037RR Kelpen-Oler

T (0495) 65 27 50
E info@geleuken.com

Contact opnemen

Persboringen

Het aanleggen van kabels en leidingwerk is noodzakelijk, maar het kan flink hinder ondervinden van (water)wegen, wegkruisingen en andere obstakels. Deze obstakels kunnen worden overwonnen door middel van een persboring. Met deze ondergrondse persboring wordt er een tunneltje gemaakt door middel van luchtdruk. Door dit tunneltje kunnen de kabels en leidingen worden aangelegd zonder dat er hinder wordt ondervonden van bijvoorbeeld een weg of sloot.

Persboring uitvoeren

Een persboring kan worden uitgevoerd met diverse luchtraketten. Bij een persboring wordt er een luchtraket bevestigd in een mantelbuis. Deze mantelbuis dient weer als steun voor de raket. Door de kracht van een zuiger die zich in de raket bevindt beweegt de raket zich vervolgens naar voren en wordt deze zo tegen de verharding aangeperst. Nadat de verharding is doorbroken kan de raket verwijderd worden uit de mantelbuis. De mantelbuis blijft in de bodem aanwezig. De leiding wordt na het boren schoongemaakt door middel van luchtdruk. Na deze laatste fase kan de aanleg van kabels en leidingwerk weer doorgang vinden en dient de mantelbuis als behuizing. Persboringen kunnen zowel horizontaal als verticaal over verschillende lengten worden uitgevoerd.

Persboringen door Van Geleuken Infra

Voor diverse soorten persboringen bent u bij Van Geleuken Infra aan het juiste adres. Wij beschikken op het gebied van persboringen over zeer geschikte machines en apparatuur. Daarnaast voert Van Geleuken Infra niet alleen de feitelijke persboring, maar ook de voorbereiding en de nazorg uit. Jarenlange ervaring heeft ons geleerd dat persboringen van verschillende aard kunnen zijn. Van Geleuken Infra maakt gebruik van zeer degelijke apparatuur voor het uitvoeren van persboringen, dus wij zijn u graag van dienst met onze expertise en kwalitatief vakmanschap.