Contact

Van Geleuken Infra BV
Ellerweg 13 a
6037RR Kelpen-Oler

T (0495) 65 27 50
E info@geleuken.com

Contact opnemen

Persboringen

Bij het aanleggen van kabels- en leidingwerk kan er hinder worden ondervonden door bijvoorbeeld (water) wegen, wegkruisingen en andere onstakels. Door middels van een persboring wordt deze hinder beperkt. Met een ondergrondse persboring wordt er een tunnel gemaakt door middel van luchtdruk. Door deze tunnel kunnen de kabels en leidingen worden aangelegd zonder dat er hinder wordt ondervonden van bijvoorbeeld een weg of sloot.

Persboring uitvoeren

Een persboring kan worden uitgevoerd met diverse luchtraketten. Bij een persboring wordt er een luchtraket bevestigd in een mantelbuis. Deze mantelbuis dient weer als steun voor de raket. Door de kracht van een zuiger die zich in de raket bevindt beweegt de raket zich vervolgens naar voren en wordt deze tegen de verharding aangeperst. Nadat de verharding is doorbroken kan de raket verwijderd worden uit de mantelbuis. De mantelbuis blijft in de bodem aanwezig. De leiding wordt na het boren schoongemaakt door middel van luchtdruk. Na deze laatste fase kan de aanleg van kabels en leidingwerk weer doorgang vinden en dient de mantelbuis als behulzing. Persboringen kunnen zowel horizontaal als verticaal over verschillende lengten worden uitgevoerd.

Persboringen door Van Geleuken Infra

Voor diverse soorten persboringen bent u bij Van Geleuken Infra aan het juiste adres. Wij beschikken op het gebied van persboringen over de juiste machines en apparatuur. Daarnaast voert Van Geleuken Infra niet alleen de feitelijke persboring, maar ook de voorbereiding en de nazorg uit. Jarenlange ervaring heeft ons geleerd dat persboringen van verschillende aard kunnen zijn. Van Geleuken Infra maakt gebruik van zeer degelijke apparatuur voor het uitvoeren van persboringen. Wij zijn u graag van dienst met onze expertise en vakmanschap.

Wij werken voor

Bekijk

Enkele van onze projecten

Reconstructie Noorderbrug Maastricht

Werkzaamheden Reconstructie Noorderbrug in Maastricht i.o.v. BAM voor Enexis/WML. Opnieuw aanleggen van hogedruk gas, waterleiding, laagspanning en middenspanningskabels.

Reconstructie Noorderbrug Maastricht
Project Schimmert

Nachtovername transportleiding in opdracht van WML.

Project Schimmert
Honthem - saneren van de waterleiding

Honthem; 3,5 km lang saneren van de waterleiding. Een groot project in opdracht van WML. Binnen dit project is gewerkt met gestuurde boring.

Honthem - saneren van de waterleiding
Heideveldweg Heerlen

Gasleiding saneren voor Enexis. Heerlen

Heideveldweg Heerlen
Kom langs Ellerweg 13 a, Kelpen-Oler

Onze certificaten