Contact

Van Geleuken Infra BV
Ellerweg 13 a
6037RR Kelpen-Oler

T (0495) 65 27 50
E info@geleuken.com

Contact opnemen
Specialist in Horizontaal gestuurd boren

Boringen

Horizontaal gestuurd boren

Een van de onderdelen waarin Van Geleuken Infra zich gespecialiseerd heeft, is het uitvoeren van horizontaal gestuurde boringen. Gestuurd boren (Horizontal Directional Drilling) is een geavanceerde techniek die als doel heeft kabels en/of leidingen sleufloos aan te leggen. Op deze manier hoeft er geen graafwerk verricht te worden. Dit heeft als gevolg dat er slechts een minimum aan overlast voor de bovengrondse infrastructuur is. Wij verzorgen dit boorwerk en beschikken over de juiste machines.

Hoe werkt horizontaal gestuurd boren?

Als er moet worden geboord onder een groot oppervlak dat eigenlijk niet mag of kan worden verstoord, is horizontaal gestuurd boren een goede oplossing. Gestuurd boren wordt bijvoorbeeld vaak gebruikt om onder wegen (of kanalen/rivieren) te boren, zonder het wegdek te beschadigen. De boringen zijn erg nauwkeurig, wat noodzakelijk is voor bijvoorbeeld de aanleg van kabels en leidingen. De eerste fase van het proces is een zogenaamde pilotboring, waarbij een boorkop de grond in wordt geduwd. Deze komt er aan het eind van waar de leiding moet komen te liggen weer uit. Er is dus een zogenaamde begin- en eindschacht. De volgende fase(s) bestaan uit het groter maken van het boorgat. Hierna wordt de leiding of kabel getrokken.

Persboringen

Bij het leggen van kabels en leidingen komt het vaak voor dat men verhardingen tegenkomt. Het is niet praktisch en zeer kostbaar om verhardingen open te breken, persboring is dan een geschikte oplossing. Een door perslucht aangedreven raket drukt de mantelbuis onder het obstakel door, hierdoor ontstaat een tunnel. Met onze ervaring kunnen wij snel bepalen wat de juiste persboring is. Nadat het obstakel is doorkruist, wordt de leiding d.m.v. luchtdruk schoon geblazen. De werkzaamheden m.b.t. aanleg kabels- en leidingen kan worden hervat.

Het uitvoeren van een persboring kan een praktische oplossing zijn, wanneer er geen plaats is om gebruik te maken van een complete boorinstallatie.

Van Geleuken Infra beschikt over de juiste apparatuur er ervaren gecertificeerde medewerkers. Van Geleuken Infra levert maatwerk voor elk project. Wij informeren u graag over de mogelijkheden. U kunt hiervoor contact met ons opnemen.

Bekijk

Enkele van onze projecten

Reconstructie Noorderbrug Maastricht

Werkzaamheden Reconstructie Noorderbrug in Maastricht i.o.v. BAM voor Enexis/WML. Opnieuw aanleggen van hogedruk gas, waterleiding, laagspanning en middenspanningskabels.

Reconstructie Noorderbrug Maastricht
Project Schimmert

Nachtovername transportleiding in opdracht van WML.

Project Schimmert
Honthem - saneren van de waterleiding

Honthem; 3,5 km lang saneren van de waterleiding. Een groot project in opdracht van WML. Binnen dit project is gewerkt met gestuurde boring.

Honthem - saneren van de waterleiding
Heideveldweg Heerlen

Gasleiding saneren voor Enexis. Heerlen

Heideveldweg Heerlen
Kom langs Ellerweg 13 a, Kelpen-Oler

Onze certificaten